Kleinschalig vergaderen wordt steeds populairder. In dit artikel lees je alles hoe je een goede, kleinschalige bespreking kunt organiseren. Waar moet je op letten? Wat zijn de voordelen van een kleine meeting eigenlijk?
Met kleinschalig vergaderen bedoelen wij een groep die niet groter is dan 10 mensen. Hoe minder mensen er aanwezig zijn hoe efficiënter een vergadering kan zijn!
Kleinschalig vergaderen is effectief vergaderen. Met een kleinere groep kun je sneller tot de kern komen, heb je veel minder input en meningen. Hierdoor kun je sneller en makkelijker beslissingen nemen! Ook zal de vergadering hierdoor een stuk minder lang duren.
Juist bij een kleinschalige vergadering zitten echt alleen de mensen die mee kunnen (moeten) praten over een bepaald onderwerp. Dit maakt de vergadering voor iedereen heel relevant en kunnen zo dus ook makkelijk beslissingen worden genomen! Zorg dus dat bij een kleine vergadering de juiste mensen aanwezig zijn en ook de beslissingsbevoegde!
Ik kan me heel goed voorstellen dat de gastenlijst voor een meeting snel te uitgebreid wordt. Zeker als je met elkaar op een originele vergaderlocatie gaat vergaderen. Logisch dat er veel animo voor is. Maar je hebt niet voor niets gekozen voor een kleinschalige bespreking. Dus zorg er daarom voor dat de groep ook klein blijft. Hoe doe je dat?
Er zijn ontzettend veel goede kleinschalige vergaderlocaties te vinden. Ik zou altijd op zoek gaan naar een locatie die ook passend is bij het aantal personen. Met twintig personen in een ruimte zitten die geschikt is voor 150 is niet inspirerend. Hieronder breng ik je op een paar ideetjes voor kleinschalige vergaderlocaties.
Het is wel heel belangrijk dat iedereen die betrokken is bij een specifiek onderwerp of project, aanwezig is. Alleen dan kun je echt “to the point” komen en knopen doorhakken!